Secretaris van prins Charles mist deel van concert

Vorsten

18-01-2020 22:58:35

De particulier secretaris van de Britse prins Charles heeft zaterdagavond in Boekarest niet ongestoord kunnen genieten van het galaconcert ter ere van Margareta, de ‘bewaarder van de kroon’ zoals haar titel luidt. Clive Alderton zat in de koninklijke loge in het Roemeens Atheneum toen hij werd gebeld. “Prins Charles aan de lijn”, liet hij weten aan de koninklijke familie, om vervolgens discreet de concertzaal te verlaten.

De reden voor het telefoontje van zijn baas was duidelijk. De Queen maakte bekend dat Charles’ jongste zoon Harry de titel ‘koninklijke hoogheid’ niet langer zal gebruiken. Daarover was de afgelopen dagen al gesproken en de prins van Wales wilde kennelijk dat zijn particulier secretaris tijdig op de hoogte was van de bekendmaking. Daarna kon Alderton weer aansluiten bij het gezelschap, dat na het concert een lopend buffet kreeg aangeboden in de Koninklijke Dinerzaal van het naastgelegen Koninklijk Paleis.

Onder de gasten was het verlies van het ‘ZKH’ van Harry en Meghan een van de gespreksonderwerpen. “Ik weet het, maar kan er niets over zeggen”, zei kroonprins Leka van Albanië, die Alderton had zien vertrekken uit de zaal.

Meer Verenigd Koninkrijk