‘Slachtoffer Andrew’ blijft buiten rechtszaak

Vorsten

07-04-2015 17:33:00

NEW YORK – Een vrouw die de Engelse prins Andrew ervan beschuldigt dat hij seks met haar heeft gehad toen ze minderjarig was, mag van een Amerikaanse rechter niet deelnemen aan een al lopende rechtszaak. Die zaak, die verband houdt met haar zaak, is aangespannen door twee andere misbruikslachtoffers.

Vorig jaar onthulde de Britse krant The Guardian dat in een Amerikaanse rechtszaak een vrouw had gezegd dat ze was misbruikt door de Britse prins. Ook zou deze vrouw, die in de papieren Jane Doe 3 wordt genoemd, door andere mannen zijn misbruikt.

De rechtszaak waarin die beschuldiging opdook, was door twee vrouwen aangespannen tegen een openbaar aanklager die een deal sloot met de Amerikaan John Epstein. De rijke Amerikaan werd beschuldigd van het misbruiken en seksueel exploiteren van zeker veertig jonge vrouwen, onder wie de twee vrouwen die tegen de openbaar aanklager strijden. Epstein zou een netwerk hebben gerund, waarbij hij meisjes misbruikte en uitleende als seksslaaf aan rijke vrienden.

Regeling

Dankzij de deal met de openbaar aanklager werd Epstein slechts veroordeeld in één zaak. Hij bekende dat hij een veertienjarig meisje voorstelde om seks te hebben en kreeg daarvoor anderhalf jaar cel. Hij zat daarvan 13 maanden uit. Vervolgens trof Epstein met veel van zijn slachtoffers een regeling buiten de rechtbank.

Twee slachtoffers zijn het daar niet mee eens en vechten de deal aan. De vrouw die zegt door Andrew te zijn misbruikt en nog een andere vrouw wilden graag meedoen in die zaak. Dat kan volgens de rechter niet. Het is nog niet bekend of de vrouwen nu een afzonderlijke zaak zullen aanspannen.


Meer Verenigd Koninkrijk