Sophie fietst van Edinburgh naar Londen

Vorsten

10-05-2016 14:01:00

De gravin van Wessex gaat in september 716 kilometer fietsen. Op een racefiets rijdt ze dan in zeven dagen van het koninklijk paleis in Edinburgh naar Buckingham Palace in Londen. Dat is een afstand van 716 kilometer. Sophie doet dit om aandacht te vragen en geld op te halen voor het goede doel, het dit jaar zestig jaar bestaande ‘Duke of Edinburgh’ programma.

Ter gelegenheid van het diamanten jubileum van het door prins Philip, hertog van Edinburgh, opgezette programma om jongeren aan te zetten uitdagingen aan te gaan en boven zichzelf uit te stijgen, worden Britten uitgedaagd een bijzondere prestatie te leveren of bijzondere uitdaging aan te gaan: de ‘diamond challenge’.

Voor Sophie was dat de fietstocht. “Normaal fiets ik niet meer dan een uurtje met de kinderen”, zei ze daarover in een videoboodschap. Ze is al enkele maanden in training, en weet nu wat zadelpijn is en dat het soms moeilijk is om de voeten in de pedalen te houden. “Ik ben al een paar keer gevallen en heb schrammen en blauwe plekken opgelopen.”

Het geld dat Sophie en anderen ophalen wordt weer gebruikt voor het werk van het Duke of Edinburgh-programma, waarbij Sophies echtgenoot prins Edward al jaren nauw is betrokken. “Ik aarzelde niet om mee te doen, maar ik ben best wel nerveus voor de fietstocht”, aldus de gravin.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft