Sophie leert leven met zadelpijn

Vorsten

23-09-2016 06:54:00

Sophie, gravin van Wessex, is over de helft van haar uitdagende fietstocht van Edinburgh naar Buckingham Palace in Londen. Ze legt de afstand van iets meer dan 700 kilometer af in zeven dagen en begint vrijdag aan dag vijf.

Op de website van het Britse koningshuis houdt Sophie een verslag bij van haar ervaringen. Zo vertelde ze dat het bericht dat Mary Berry niet langer deel uitmaakt van het team dat het popualire tv-programma The Great British Bake Off presenteert, toch wel insloeg als een bom. De rechten van het programma zijn verkocht aan Channel 4, en de BBC kan het volgend jaar niet meer uitzenden. Reden voor Berry om te vertrekken.

Maar misschien biedt dat kansen voor Sophie zelf, want tijdens haar fietstocht heeft ze ontdekt een zwak te hebben voor cake – en de pauzes worden dan ook steevast gehouden in een theehuis, of bij een cakewinkel. Sophie bekende ook dat aan het einde van de rit van 130 kilometer haar achterwerk duidelijk communiceerde dat het tijd was om af te stappen. “Het is heerlijk om van het zadel te stappen”, zei de gravin.

Sophie onderneemt de tocht, in het gezelschap van een aantal militairen van eenheden waaraan ze als beschermvrouw of erekolonel is verbonden, om geld op te halen en reclame te maken voor het jeugstimuleringsprogramma van haar schoonvader, de hertog van Edinburgh.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft