Sophie: prins Philip stierf heel vredig

Vorsten

11-04-2021 17:19:11

Prins Philip is vrijdag heel vredig heengegaan. Dat vertelde zijn schoondochter Sophie, de echtgenote van prins Edward, zondag na afloop van de herdenkingsdienst in de koninklijke kapel van Allerheiligen op het terrein van de Royal Lodge in Windsor.

“Het was goed zo. Het ging heel rustig. Het was alsof iemand hem bij de hand nam en wegging”, zo sprak de gravin van Wessex tegen Britse media over de laatste momenten van Philip. “Het was heel, heel vredig en dat is alles wat je wilt.”

Sophie sprak zaterdag ook al kort met de media. Met tranen in de ogen vertelde ze na haar bezoek aan koningin Elizabeth dat haar schoonmoeder goed omgaat met het overlijden van haar man. “De koningin doet het geweldig”, zei ze.

Eerder zondag spraken ook prins Edward en prins Andrew, die ook bij de herdenkingsdienst waren, al met de media over hun vader. Edward noemde de dood van Philip een vreselijke shock en “heel, heel verdrietig”. Wel is ook Edward dankbaar voor alle steun die de koninklijke familie krijgt. “Hij was misschien onze vader en grootvader, maar hij betekende zoveel voor zo veel andere mensen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft