Spanning in Mumbai stijgt voor bezoek William

Vorsten

2016-04-06 16:29:00

De dabbawallas van Mumbai hebben de hoop nog niet opgegeven dit weekeinde een ontmoeting te hebben met prins William en echtgenote Catherine. Maar een beetje nerveus zijn ze wel. Tot nu toe hebben ze niks gehoord van de organisatie van het Britse koninklijk bezoek dat zondag begint in de Indiase metropool.

De dabbawallas zijn de duizenden mannen die dagelijks in Mumbai stipt op tijd zo’n 180.000 lunches bezorgen. Hun werkwijze is uniek in de wereld en is reeds onderwerp geweest van tal van studies en documentaires. Prins Charles had in 2003 een ontmoeting met een aantal van hen. Langer dan een kwartier duurde het treffen niet, want de mannen moesten weer aan het werk.

Raghunath Medge, hoofd van de Dabbawalla Association, werd vervolgens twee jaar later uitgenodigd om Charles’ huwelijk met Camilla Parker-Bowles bij te wonen. Het is die koninklijke connectie die de verwachting voedt dat er ook nu een treffen mogelijk is met de koninklijke bezoekers, al was Medge teleurgesteld dat hij niet was uitgenodigd voor het huwelijk van William en Kate in april 2011.

De dabbawallas hebben al cadeaus uitgezocht, waaronder hun handelsmerk het witte petje, de topi. Voor Kate hebben ze onder meer een sjaal. Vraag blijft echter of er nog een ontmoeting wordt gearrangeerd. Het paar heeft in Mumbai al een druk programma, inclusief een treffen met de sterren van Bollywood, de Indiase filmindustrie.


Meer Verenigd Koninkrijk