Sussex-biograaf spreekt van ‘ongelijk speelveld’ binnen paleis

Vorsten

2021-03-05 18:23:02

Journalist en schrijver Omid Scobie, co-auteur van de veelbesproken biografie Finding Freedom over Harry en Meghan, vindt het niet helemaal eerlijk dat het Britse koninklijk huis de aanval heeft geopend op de hertog en hertogin van Sussex terwijl het tegelijkertijd in alle talen zwijgt over mogelijke misstanden van prins Andrew. Dat zei hij vrijdag in Good Morning Britain.

Dat er een onderzoek komt naar mogelijk pestgedrag van Meghan richting paleismedewerkers snapt Scobie. “Ik begrijp dat ieders ervaring gehoord moet worden, net zoals bij iedere andere onderneming. Maar tegelijkertijd is dit wel een instituut dat zweeg over de aantijgingen over prins Andrew. Het voelt alsof we een ietwat ongelijk speelveld hebben”, zei hij.

Andrew legde in 2019 zijn koninklijke taken neer vanwege zijn vriendschap met de Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein. Een van Epsteins slachtoffers claimt dat zij ook seks met Andrew heeft gehad. De prins ontkent dat echter.

Scobie, die voor zijn boek met veel mensen sprak die met de Sussexes werkten, zegt zelf nooit signalen over pestgedrag te hebben opgevangen. “Ik heb vorig jaar veel mensen goed leren kennen die nauw met hen samenwerkten maar niemand heeft over pesten gesproken. Ik kwam wel veel mensen tegen die uitgeput waren.”

Buckingham Palace maakte woensdag bekend dat het hof onderzoek gaat doen naar de beschuldiging dat Meghan haar paleismedewerkers zou hebben gepest. Volgens de schrijver heerst er momenteel een “verdrietige” stemming in “team-Sussex”. “Omdat veel van deze verhalen heel ver verwijderd zijn van hoe zij het zelf hebben ervaren.”


Meer Verenigd Koninkrijk