Tatler: zaak William en Catherine is niet zinvol

Vorsten

01-06-2020 20:48:06

Het glamourblad Tatler noemt de zaak die prins William en zijn vrouw Catherine tegen het blad heeft aangespannen ‘niet zinvol’. Dat melden Britse media. Kensington Palace dreigde zondag met juridische stappen als Tatler een groot verhaal over Catherine niet van het internet haalt.

Het kantoor van William en Catherine hadden geëist dat het verhaal ‘Catherine the Great’ van het net zou worden gehaald. “Het verhaal bevat een hele reeks onnauwkeurigheden en valse voorstellingen, die voor publicatie niet aan Kensington Palace zijn voorgelegd”, aldus het bericht. Ook werd er nadrukkelijk gevraagd aan de Britse media om geen aandacht te geven aan het verhaal. In tegenstelling tot het verzoek, schreven de tabloids er de afgelopen dagen volop over. Nu bevestigt Tatler zelf ook dat er wel degelijk juridische stappen zijn genomen door de royals.

Het gewraakte verhaal gaat over het feit dat Catherine boos zou zijn omdat prins Harry en Meghan een stap terug hebben genomen. Ook noemde het blad Catherine ‘gevaarlijk dun’ en speculeerde het blad dat de band tussen Catherine en Meghan niet goed zou zijn.

Hoofdredacteur Richard Dennen verdedigde eerder in de week het door Anna Pasternak geschreven portret van ‘Kate’, zoals de hertogin consequent wordt genoemd. Het paleis wist dat het op komst was, maar weigerde zelf medewerking.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord