The Kite Runner-acteur gecast als Dodi Fayed in The Crown

Vorsten

2021-09-24 03:29:05

Khalid Abdalla gaat Dodi Fayed spelen in het vijfde seizoen van serie The Crown. Fayed was de vriend van Diana, die net als zij omkwam bij een auto-ongeluk in 1997.

De Schotse acteur is bekend van zijn hoofdrol in de verfilming van The Kite Runner en uit de film United 93, waarin hij de leiders van de vier kapers van die vlucht op 11 september 2001 speelde. Hij is in The Crown te zien tegenover een nieuwe Diana: Elizabeth Debicki neemt de rol over van Emma Corrin, die voor haar vertolking van Diana in het vierde seizoen een Golden Globe won en genomineerd werd voor een Emmy. Die laatste prijs ging afgelopen weekend naar collega Olivia Colman, die koningin Elizabeth speelt in de serie.

Ook voor de rol van de vader van Dodi, Mohamed Al-Fayed, is een acteur gevonden, zo meldt Variety. Salim Dau, die eerder dit jaar te zien was in Oslo, gaat de voormalig Harrods-eigenaar spelen in The Crown.

Het afgelopen vierde seizoen van de serie over het Britse koningshuis eindigde begin jaren 90, tijdens de aanloop naar de scheiding van Charles en Diana. The Crown zal na het zesde seizoen eindigen, het is nog niet duidelijk tot hoever in het heden de serie door zal lopen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie