The Sun: Queen beslist zondag over aanwezigheid bij doopceremonie

Vorsten

23-11-2021 14:35:05

Koningin Elizabeth besluit zondag vermoedelijk pas op het laatste moment of ze de gezamenlijke doop van haar pasgeboren achterkleinkinderen August en Lucas, de kinderen van prinses Eugenie en Zara Tindall, bij kan wonen. De 95-jarige vorstin wil er graag bij zijn maar dat is volgens The Sun nog onzeker gezien haar gezondheidsklachten van de afgelopen maand.

Als de koningin gaat, komt ze voor het eerst weer in het openbaar sinds ze op 20 oktober een nacht in het ziekenhuis doorbracht. De afgelopen weken zegde ze meerdere officiële werkzaamheden af omdat ze het rustig aan moest doen van haar dokters. Vorige week liet ze vanwege rugklachten verstek gaan bij de herdenking Remembrance Day. Wel ontving ze woensdag weer werkbezoek op Windsor Castle.

Voor de doop hoeft Elizabeth niet ver te gaan. De plechtigheid vindt plaats in de koninklijke kapel van Allerheiligen op het terrein van de Royal Lodge in Windsor. Bij de ceremonie zijn naar verwachting verschillende familieleden aanwezig, onder wie de ouders van Eugenie prins Andrew en Sarah Ferguson en prins William en zijn vrouw Catherine.

Eugenie beviel in februari van zoon August. Hij is het eerste kindje van de prinses en haar man Jack Brooksbank. Lucas, zoon van Zara en haar man Mike Tindall, kwam in maart ter wereld. Het koppel heeft al dochters van 7 en 3 jaar oud.

Meer Verenigd Koninkrijk