‘Toon prins Harry valt slecht bij broer William’

Vorsten

2021-02-21 10:55:33

De definitieve scheiding tussen prins Harry en het Britse koningshuis heeft de band tussen Harry en zijn broer prins William geen goed gedaan. The Times meldt op basis van bronnen dat William “boos en bedroefd” is om de wijze waarop het is gebeurd. De hertog van Cambridge is vooral gepikeerd over de toon in de verklaring van Harry.

Koningin Elizabeth is van mening dat de twee niet vanuit Amerika kunnen werken voor de familie. Harry en zijn vrouw Meghan reageerden daarop door te stellen dat “iedereen een leven van dienstbaarheid kan leiden” en dat dit iets universeels is. Dat zou een reactie zijn op het feit dat ze tegen hun zin alle titels en beschermheer- of vrouwschappen moeten inleveren en wordt door velen gezien als een steek onder water richting de rest van de familie.

Volgens Williams is de verklaring “beledigend en respectloos” richting koningin Elizabeth. Volgens de bronnen is hij dan ook “oprecht geschokt” en “erg van streek door wat er is gebeurd”.

De relatie tussen William en Harry staat al enige tijd onder druk. Al eind 2019 gaf Harry toe dat hij en zijn broer ieder hun eigen weg zijn ingeslagen. “Door de druk die komt kijken bij deze rol, bij deze baan, deze familie, gebeuren er vanzelfsprekend dingen. Maar we zijn broers, en we zullen altijd broers blijven”, zei de hertog van Sussex destijds.

Begin dit jaar werd juist gemeld dat de prinsen weer nader tot elkaar waren gekomen.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?