‘Travoltajurk’ van prinses Diana alsnog verkocht

Vorsten

2019-12-12 10:18:45

De beroemde jurk die prinses Diana in 1985 op een bal in het Witte Huis droeg, is toch verkocht. Dat meldt persbureau Reuters. De koper is de liefdadigheidsorganisatie Historic Royal Palaces, die onder andere verantwoordelijk is voor het beheer van Diana’s vroegere paleis, Kensington Palace. Ze droeg de jurk toen zij met acteur John Travolta danste, wat het kledingstuk de bijnaam ‘Travoltajurk’ heeft bezorgd.

Eleri Lynn, curator van Historic Royal Palaces, is zeer tevreden met de nieuwe aanwinst. “We zijn verheugd dat we deze iconische avondjurk hebben bemachtigd voor onze collectie, twintig jaar nadat de jurk Kensington Palace heeft verlaten.”

De jurk werd maandag al op een Londense veiling aangeboden, maar toen werd er nog geen koper gevonden. Historic Royal Palaces deed na afloop van de veiling een bod, waarna de jurk uiteindelijk werd verkocht voor 264.000 pond, omgerekend meer dan 310.000 euro.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.