Trouwjurk prinses Beatrice wordt tentoongesteld

Vorsten

07-09-2020 15:54:36

De jurk die prinses Beatrice in juli droeg bij haar huwelijk met Edo Mapelli Monzi wordt tentoongesteld in Windsor Castle. Vanaf 24 september is de ivoorkleurige satijnen jurk van de hand van Sir Norman Hartnell twee maanden lang te zien, kondigde de Royal Collection Trust maandag aan.

Beatrice, de 32-jarige dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, leende de jurk van haar oma koningin Elizabeth. Zij droeg de van oorsprong galajurk voor het eerst tijdens een staatsbezoek aan Italië in 1961. Elizabeth droeg de japon later vaker. Speciaal voor het huwelijk van Beatrice werd de jurk aangepast door de koninklijke kledingmaker Angela Kelly en de modeontwerper Stewart Parvin. Zij vervingen de petticoat met zijden tule en voegden korte pofmouwtjes toe.

Ook de schoenen van de prinses zijn later deze maand te bewonderen in Windsor Castle. Het paar is ontworpen door Valentino en werd door Beatrice onder meer gedragen bij de bruiloft van de hertog en hertogin van Cambridge. Ook is er een replica van haar bruiloftsboeket gemaakt met nepbloemen.

Beatrice en Edo trouwden in de kapel op het terrein van de ouderlijke woning Royal Lodge in het park van Windsor Castle. Het huwelijk was vooraf geheim gehouden en vanwege de coronaregels was alleen de allernaaste familie uitgenodigd, onder wie ook de Queen en prins Philip. Oorspronkelijk zou Beatrice eind mei zijn getrouwd in de kapel van St James’s Palace, met daaropvolgend een receptie in Buckingham Palace.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.