Trudeau: nog veel te bespreken over komst Harry en Meghan

Vorsten

2020-01-14 11:51:22

De Canadese premier Justin Trudeau zegt dat er nog veel te bespreken valt over de beslissing van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan om afwisselend in Canada en in het Verenigd Koninkrijk te gaan wonen. Volgens hem roept het plan van de hertog en hertogin van Sussex nog veel vragen op, bijvoorbeeld over wie er straks verantwoordelijk is voor de kosten van de veiligheid van het paar.

Een van die vragen is of de Canadese belastingbetaler er aan mee gaat betalen. In een interview met Global News zegt Trudeau dat dat besproken moet worden. “Ik denk dat de meeste Canadezen een voorstander zijn van de komst van de royals, maar hoe dat er uit gaat zien en welke kosten daar mee gemoeid zijn is nog onduidelijk”, aldus de premier.

Volgens Trudeau is de Canadese regering in ieder geval nog niet betrokken bij de vraagstukken. “Er moeten eerst nog veel beslissingen genomen worden voor de koninklijke familie en de Sussexes zelf”, verduidelijkt hij.

Harry en Meghan maakten vorige week kenbaar dat ze een stap terug willen doen en geen volwaardig lid meer van het koningshuis willen zijn. Koningin Elizabeth liet maandag na familieberaad weten achter hun wens te staan.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig