Trump wenst Ghislaine Maxwell het beste toe

Vorsten

22-07-2020 09:33:57

Donald Trump hoopt dat het met de opgepakte Ghislaine Maxwell, die bevriend is met de Britse prins Andrew, goed gaat en wenst “haar het beste toe”. Dat zei de president toen hem daarnaar gevraagd werd tijdens een persconferentie.

Trump zegt dat hij de zaak rond Maxwell, die verdacht wordt van medeplichtigheid aan kindermisbruik door haar ex Jeffrey Epstein, niet goed heeft gevolgd. “Ik weet het niet. Ik heb het niet heel erg gevolgd”, aldus Trump op de vraag of hij denkt dat Maxwell over anderen een boekje zal opendoen.

“Eerlijk gezegd wens ik haar het beste toe. Ik heb haar door de jaren heen talloze keren ontmoet, vooral omdat ik in Palm Beach woonde en – ik denk – dat zij in Palm Beach woonden”, zegt Trump die in het verleden ook met Epstein omging. “Maar ik wens haar het beste, wat er ook speelt. Ik ken de situatie met prins Andrew niet. Ik weet het gewoon niet. Ik ben me er niet van bewust”, aldus de president.

Maxwell is onlangs na een zoektocht door de Amerikaanse autoriteiten gearresteerd. Ze zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, die vorig jaar in afwachting van zijn eigen proces zelfmoord pleegde in zijn cel.

Het was ook Maxwell die Andrew in 1999 introduceerde bij Epstein. Volgens de misbruikslachtoffers zou zij als een soort ‘madam’ de jonge meisjes hebben uitgezocht en voorbereid op het verlenen van seksuele diensten aan Epstein en anderen, inclusief prins Andrew. Die beschuldigingen worden zowel door Maxwell als door de zoon van koningin Elizabeth ten stelligste ontkend


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.