Tweede kindje Harry en Meghan achtste in lijn troonopvolging

Vorsten

2021-02-14 22:15:18

Het tweede kindje van prins Harry en zijn vrouw Meghan wordt achtste in de lijn van troonopvolging. Dat melden Britse media. Zondagavond werd bekend dat de hertog en hertogin van Sussex hun tweede kindje verwachten.

Prins Charles is nog steeds degene die als eerste in aanmerking komt om koningin Elizabeth op te volgen. Zijn oudste zoon prins William is derde in de lijn van troonopvolging. Archie, het eerste kindje van Harry en Meghan, staat een plekje voor hem of haar. In mei viert Archie zijn tweede verjaardag.

Overigens is nog maar de vraag of Archie en zijn kleine broertje of zusje een koninklijke opvoeding zullen krijgen. De hertog en hertogin hebben besloten een stap terug te doen als seniorleden van het Britse koninklijk huis. Daarnaast deed Harry afstand van zijn aanspreektitel Zijne Koninklijke Hoogheid. De titel van hertog van Sussex heeft hij wel aangehouden

Onduidelijk is nog of de boreling het tiende of elfde achterkleinkind van koningin Elizabeth en prins Phillip wordt. Omdat niet duidelijk wanneer Meghan is uitgerekend, zou het kunnen zijn dat de baby van Zara Tindall, de dochter van prinses Anne en Mark Phillips, eerder ter wereld komt.

Britse media verwachten niet dat het kindje in Groot-Brittannië ter wereld komt. Harry en Meghan zijn immers naar de Verenigde Staten verhuisd.


Meer Verenigd Koninkrijk