Tweehonderd Britse weldoeners uitgenodigd voor uitvaart Elizabeth

Vorsten

15-09-2022 21:42:04

Zo’n tweehonderd speciale Britse burgers zijn uitgenodigd om maandag aanwezig te zijn bij de uitvaart van koningin Elizabeth, melden Britse media. Het gaat om mensen die eerder dit jaar de ‘Queen’s Birthday Honours’ ontvingen omdat zij belangeloos bijzondere dingen hebben gedaan voor anderen.

Het gaat om vrijwilligers en verpleegkundigen die zich vooral tijdens de coronaperiode hebben ingezet voor anderen. Zo is een 88-jarige vrouw uitgenodigd die luisterboeken inspreekt voor visueel beperkten. Ook zal Natalie Queiroz aanwezig zijn, die op scholen leerlingen lesgeeft over de gevaren van messen. Andere genodigden zijn een man uit Essex die geld inzamelt voor begrafenissen van armlastige veteranen en een vrouw uit North Shields die een speeltuin heeft gebouwd voor kinderen met een beperking.

Bij de plechtigheid in Westminster Abbey worden zo’n tweeduizend gasten uit binnen- en buitenland verwacht. De meeste genodigden zijn staatshoofden, regeringsleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders. Er zijn veel vertegenwoordigers van andere Europese vorstenhuizen, zoals koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix, koning Filip en koningin Mathilde van België en koning Felipe en koningin Letizia van Spanje.

Ook de Amerikaanse president Biden en zijn vrouw Jill hebben bevestigd dat ze maandag aanwezig zijn. Ook oud-president Barack Obama en zijn vrouw Michelle zijn uitgenodigd.

Meer Verenigd Koninkrijk