Universiteit biedt excuses aan voor prins Philip-mail

Vorsten

2021-05-31 11:56:01

Het King’s College in Londen heeft zijn excuses aangeboden voor het versturen van een foto van prins Philip. Na de dood van Philip had de universiteit een email gestuurd aan medewerkers met daarin een foto van de prins toen hij in 2002 samen met zijn vrouw koningin Elizabeth de Maughan-bibliotheek van de universiteit opende.

Verschillende medewerkers hadden geklaagd over de foto. Daarbij wezen ze op Philips reputatie van kwetsende opmerkingen. Zo zei de prins ooit tegen Britse studenten in China dat ze spleetogen zouden krijgen als ze daar te lang zouden blijven. Ook vergeleek hij eens hoeren en echtgenotes door te zeggen dat “ze hetzelfde doen” en stelde hij dat Britse vrouwen niet kunnen koken.

In een verklaring laat de universiteit weten begrip te hebben voor de negatieve reacties. “We zijn ons gaan realiseren dat het kwetsend was voor leden van onze gemeenschap, vanwege Philips geschiedenis van racistische en seksistische opmerkingen. Het spijt ons dat we dit leed hebben veroorzaakt.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?