Vaccinatiestatus Queen Elizabeth is ‘privézaak’

Vorsten

02-01-2021 17:57:05

Buckingham Palace wil niets loslaten over de vaccinatie van koningin Elizabeth. Of de 94-jarige Queen wel of niet al gevaccineerd is tegen het coronavirus, is een privézaak. Dat zegt een woordvoerder van het paleis tegen het Duitse persbureau DPA.

Er zullen volgens de woordvoerder geen statements gegeven worden over of de koninklijke leden al een prikje hebben gekregen. In Engeland zijn de vaccinaties al gestart. Er zijn reeds een miljoen burgers gevaccineerd tegen het coronavirus. Volgende week begint het Verenigd Koninkrijk ook met toedienen van het AstroZenec/Oxford vaccin, naast de prik van BioNTech en Pfizer.

Andere koningshuizen zien de vaccinatie niet zo als een privézaak. De Deense koningin Margrethe II heeft op nieuwjaarsdag haar eerste prik gekregen van het vaccin, dat in totaal twee keer toegediend moet worden. Margrethe wacht nu op de tweede dosis, die ze over een paar weken krijgt.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.