Vader Meghan: de koninklijke familie is niet racistisch

Vorsten

09-03-2021 10:09:53

Volgens Thomas Markle, de vader van Meghan, is de koninklijke familie niet racistisch. Dat vertelde hij dinsdag toen hij te gast was bij het programma Good Morning Britain. In het interview met Oprah vertelde Meghan dat leden van de koninklijke zich zorgen zouden maken over de huidskleur van zoontje Archie.

“Ik heb heel veel respect voor de royals en ik vind de Britse koninklijke familie helemaal niet racistisch”, vertelt Thomas. “Ik vind Los Angeles juist racistisch, Californië is racistisch, maar de Britten niet.” Daarmee lijkt de vader van Meghan te doelen op de Amerikaanse woonplaats van Harry en Meghan.

“En dat mensen vragen wat de huidskleur van de baby is…Ik hoop en denk dat dat gewoon een domme vraag is”, vervolgt hij. “Het kan dat iemand gewoon een domme vraag stelde.” Volgens Thomas zou dat wel onderzocht moeten worden.

Meghan en haar vader Thomas hebben al langere tijd een slechte relatie. Thomas raakte na de bruiloft tussen Harry en Meghan vervreemd van het koppel vanwege zijn contact met de Britse pers.

Meer Verenigd Koninkrijk