Veel negatieve reacties op HBO-animatieserie over prins George

Vorsten

2021-07-29 14:44:00

De eerste beelden van de satirische HBO-animatieserie The Prince over het Britse koningshuis zijn niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Op sociale media wordt de trailer veel bekritiseerd.

The Prince vertelt met een knipoog over het koninklijke leven vanuit het oogpunt van prins George (8) en juist dat vinden veel gebruikers op Twitter “ongepast” of “respectloos”. “Laat kinderen met rust”, zo klinkt het.

Ook royaltyjournalist Omid Scobie, schrijver van het veelbesproken boek Finding Freedom over prins Harry en Meghan, deelt die mening. “De royals zijn in de loop der jaren in tientallen shows geparodieerd (Spitting Image, The Windsors, Saturday Night Live etc.) Maar dit is de eerste keer dat ik me kan herinneren dat kinderen het doelwit zijn. Het is dan misschien ‘comedy’, maar het komt op mij nogal creepy en grensoverschrijdend over.”

De serie gaat donderdag in première op streamingdienst HBO Max. De serie is geschreven en bedacht door Family Guy-producent Gary Janetti. Ook makers van Bob’s Burgers zijn erbij betrokken.

Janetti spreekt zelf de stem in van prins George. Andere stemmen komen van onder anderen Orlando Bloom (prins Harry), Sophie Turner (prinses Charlotte), Tom Hollander (prins Philip én prins Charles) en Alan Cumming (als butler Owen).


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig