Verjaardagsviering Elizabeth opnieuw klein en sober in Windsor

Vorsten

04-06-2021 13:11:11

De officiële viering van de verjaardag van koningin Elizabeth op 12 juni wordt ook dit jaar klein gehouden. Net als vorig jaar is er een kleinschalige militaire ceremonie op Windsor Castle, heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

De ‘royal salute’, die dit keer wordt uitgevoerd door de Scots Guards, wordt door de koningin zelf afgenomen op de quadrangle – de vierhoek – van Windsor Castle. Ze hoeft dit keer niet in haar eentje te kijken want ze krijgt zoals verwacht gezelschap van haar neef Edward, de hertog van Kent.

Het zogeheten Trooping the Colour wordt normaal gesproken ieder jaar groots gevierd en live uitgezonden op de BBC. Militaire troepen brengen die dag een eerbetoon aan Elizabeth. Langs de route staat altijd veel publiek. Het paraderen (trooping) met de vlag (colour) is in Londen, op de binnenplaats van Horse Guards Road. Aan het einde van de festiviteiten verschijnt de koninklijke familie traditiegetrouw op het balkon van Buckingham Palace om gezamenlijk naar het publiek te zwaaien.

De werkelijke verjaardag van Elizabeth was overigens al op 21 april. Ze werd toen 95 jaar.

Meer Verenigd Koninkrijk