Video: Prins Harry doet hiv-test

Kim Posthumus

14-07-2016 12:24:28

De Britse prins Harry heeft zich donderdagochtend in het Guys and St. Thomas’ Hospital in Londen laten testen op hiv. De prins liet live op Facebook zien hoe simpel zo’n test is. In de video is te zien hoe er bloed wordt geprikt bij de prins. Slechts een paar seconden later is de uitslag al bekend.

De jongste zoon van prins Charles en prinses Diana zet zich al geruime tijd in voor de strijd tegen aids en hiv. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn moeder, die ook erg begaan was met het onderwerp en veel deed voor onderzoek en bestrijding van de ziekte.

Volgende week is Harry enkele dagen in Zuid-Afrika, waar hij onder meer tijdens de International AIDS Conference in Durban een speech zal houden. Ook in eigen land zet de prins zich in voor de zaak. Zo brengt hij regelmatig bezoeken aan aidspatiënten en praat hij met artsen en andere deskundigen. Net als zijn moeder wil Harry een einde maken aan de stigma’s rond hiv en aids.

Video: Prins Harry doet hiv-test

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Verenigd Koninkrijk