Sultan Oman zegt afspraak met Harry af

Vorsten

2014-11-16 13:32:00

LONDEN – Prins Harry zou tijdens zijn driedaagse bezoek aan Oman de sultan van het land ontmoeten, maar sultan Qaboos heeft afgezegd wegens ziekte. Volgens The Telegraph gaat het bezoek wel door, al is nog niet duidelijk wat de prins in Oman precies te wachten staat.

Harry is vanaf dinsdag te gast in de Golfstaat, op uitnodiging van de sultan. Qaboos verblijft echter al sinds juli in Duitsland voor een medische behandeling. Woensdag liet de 73-jarige sultan in een videoboodschap aan de Omani’s weten dat hij de viering van de nationale feestdag -18 november, zijn verjaardag – moet missen.

Het is de eerste keer sinds zijn aantreden in 1970 dat de sultan er zelf niet bij is. Qaboos was sterk vermagerd en oogde broos in de videoboodschap. Er is nooit officieel bekendgemaakt wat hem mankeert, maar westerse diplomaten in Muscat fluisteren dat hij aan darmkanker lijdt.

Ambassade

Omdat de grote parade op 18 november niet doorgaat, krijgt het bezoek van Harry een andere invulling. Kensington Palace kon tegenover The Telegraph niet zeggen hoe het programma van de prins er precies uit komt te zien. Wel zou vaststaan dat hij langsgaat op de Britse ambassade en dat hij een bezoek brengt aan het Fort van Nizwa en de Grote Moskee in de hoofdstad Muscat.

Donderdag reist Harry door naar Dubai, waar hij voor het goede doel een polowedstrijd zal afwerken. Zondag is de prins toeschouwer bij de laatste formule 1-race van het seizoen in Abu Dhabi. Zijn landgenoot Lewis Hamilton kan daar zijn tweede wereldtitel veiligstellen.


Meer Verenigd Koninkrijk