Vrouwelijke officier bij Buckingham Palance

Vorsten

26-06-2017 12:31:00

Canada heeft de primeur van het leveren van de eerste vrouwelijke officier die het commando heeft over de paleiswacht bij Buckingham Palace. De eer gaat naar kapitein Megan Couto (24) van ‘The Second Battalion, Princess Patricia’s Canadian Light Infantry’.

Vanwege de viering dit jaar van de 150e verjaardag van het Canadese zelfbestuur zijn ‘The Patricias’ – zoals de eenheid wordt genoemd – uitgenodigd om de koningin, die ook staatshoofd is van Canada, te bewaken bij haar paleis in Londen.

Dat is een taak die doorgaans toevalt aan eenheden van het Britse leger, de zogenoemde Household Division. Die hebben nog geen vrouwelijke officier geleverd omdat vrouwen tot vorig jaar geen gevechtstaak op de grond mochten vervullen, waardoor ze ook geen ‘Captain of the Queen’s Guard’ konden zijn.

Megan Couto was zeer vereerd met haar taak. “Ik focus me gewoon op mijn werk. Ik ben niet nerveus. We hebben voldoende geoefend en iedereen is goed getraind. Ik moet gewoon opletten dat ik de juiste bevelen geef”, zei ze tegen The Independent.

Meer Verenigd Koninkrijk