Website Brits koningshuis aangepast na dood prins Philip

Vorsten

2021-04-09 13:38:32

De officiële website van het Britse koningshuis, www.royal.uk, is vrijdag op zwart gezet. Prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, overleed vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd. De site van de koninklijke familie is “tijdelijk niet beschikbaar omdat wijzigingen worden aangebracht”, aldus Buckingham Palace. Op de homepage zijn tegen een zwarte achtergrond alleen een foto van Philip en de korte verklaring over zijn overlijden te zien.

Philip overleed “vredig” op Windsor Castle, maakte Elizabeth “met groot verdriet” bekend. Verdere mededelingen worden “te zijner tijd” gedaan, zo staat op de website. “De koninklijke familie rouwt samen met mensen over de hele wereld om het verlies.”

Philip, die in juni 100 jaar zou zijn geworden, had al langer gezondheidsproblemen. Onlangs lag hij nog in het ziekenhuis vanwege een infectie en een hartaandoening.

De officiële website van prins Charles, de oudste zoon van Elizabeth en Philip, is nog niet aangepast. Op princeofwales.gov.uk staat nog een foto van Charles en zijn vrouw Camilla, die vrijdag zestien jaar getrouwd zijn.


Meer Verenigd Koninkrijk