Wessexes zijn nog niet gevraagd meer werk op zich te nemen

Vorsten

2020-06-07 23:18:22

Prins Edward en zijn vrouw Sophie hebben van koningin Elizabeth nog niet de vraag gekregen meer officiële taken voor hun rekening te nemen. Dat zegt Sophie zondag in een interview met The Sunday Times. Britse koningshuisverslaggevers verwachten dat de jongste zoon van Elizabeth en zijn vrouw meer werk krijgen nu prins Harry en Meghan een stap terug hebben gezet en ook prins Andrew is weggevallen.

“We hebben allemaal onze eigen portefeuille. Ik zie niks veranderen,” zegt Sophie, gravin van Wessex, daarover. “Maar als we worden gevraagd om meer te doen… ik weet nog niets, er is nog niets gevraagd.”

Volgens Sophie is het ook nog maar de vraag of zij en Edward meer werk op zich kunnen nemen. “Ik ben al best wel druk, dus ik weet niet hoeveel meer ik kan doen,” vertelt de gravin. “Mensen besteden opeens meer aandacht aan wat ik doe, maar ik ben net zo druk als altijd.”

Niks nieuws

Sophie verwacht dat de hele Britse koninklijke familie het druk krijgt na de coronacrisis. “Het land heeft veel steun nodig na deze crisis”, aldus de gravin, die een belangrijke rol ziet voor haar familie vanwege de “consistente aanwezigheid” van de verschillende leden van de koninklijke familie. “De koningin is een geweldig staatshoofd, en dat al zo’n lange tijd.”

In het interview komt ook naar voren dat de band tussen Sophie en haar schoonmoeder Elizabeth warm is. De koningin vraagt de gravin vaak naar haar reizen en spreekt met haar over het werk wat ze doet voor vrouwen in derdewereldlanden. Volgens Sophie kan ze de 94-jarige vorstin echter niks nieuws vertellen, omdat de koningin al overal is geweest. “Ze is geïnteresseerd in mijn reizen, vooral naar Gemenebest-landen. Ik weet niet hoeveel landen ze heeft bezocht. Maar elke keer als ik terugkom van een plek is ze er al geweest.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt