‘Willam en Catherine negeerden corona-adviezen’

Vorsten

12-01-2021 18:02:59

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn ondanks waarschuwingen van de Schotse overheid vorige maand toch naar Schotland afgereisd. Dat blijkt uit e-mails van overheidsmedewerkers die Britse media in handen hebben.

De Cambridges werden van te voren door onder meer het kantoor van premier Nicola Sturgeon verzocht niet langs te komen omdat Schotten juist werden opgeroepen niet-noodzakelijke reizen te vermijden. Op het moment dat de e-mails werden verstuurd golden nog geen restricties, maar toen William en Catherine op 7 december in Edinburgh arriveerden waren enkel noodzakelijke reizen over de grens toegestaan.

Verschillende Schotse politici waren destijds al kritisch dat het koppel tijdens hun driedaagse reis naast Schotland ook stopte op locaties in Engeland en Wales om frontliniewerkers te bedanken. Zo vroegen sommigen zich onder meer af of de reis wel gezien kon worden als werk en als noodzakelijk.

William en Catherine kregen vorige maand ook al kritiek op een bezoek aan prins Edward en zijn vrouw Sophie. Het stel hield zich op dat moment niet aan de geldende coronaregels en maakte met een te groot gezelschap buiten een wandeling.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.