William belt jaar na aanslagen met Nieuw-Zeelandse moslims

Vorsten

2020-05-15 00:09:57

Prins William heeft vrijdagochtend, precies veertien maanden na de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch, gebeld met leiders van de Nieuw-Zeelandse moslimgemeenschap. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt.

De hertog van Cambridge sprak tijdens het videogesprek met imams en andere vertegenwoordigers van de gemeenschap die hij vorig jaar april ook trof kort na de aanslagen waarbij 51 mensen omkwamen. Ze spraken over hoe het veertien jaar maanden later gaat en wat voor impact de heftige gebeurtenis nog steeds heeft. Ook hoorde William hoe moslims in Nieuw-Zeeland de coronacrisis beleven en hoe ze elkaar blijven steunen.

De prins vertelde aan het eind van het gesprek hoe trots hij was op hoe de moslimgemeenschap en de overheid is omgegaan met “zulke wreedheid”. Volgens William kunnen anderen daar een voorbeeld aan nemen.

De prins reisde vorig jaar april af naar Nieuw-Zeeland om steun te betuigen na de aanslagen. Hij bezocht een van de twee getroffen moskeeën en sprak ook met nabestaanden en medewerkers van de hulpdiensten.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt