William belt met Schotse liefdadigheidsinstellingen

Vorsten

21-05-2020 08:25:23

De Britse prins William heeft dinsdag en woensdag een aantal videocalls gehouden met Schotse liefdadigheidsinstellingen. De zoon van prins Charles zou in eerste instantie deze week een korte reis naar Schotland maken. Maar deze moest worden afgelast vanwege de coronapandemie.

William belde dinsdag onder meer met organisaties in Glasgow, een stad die hij op zijn trip zou aandoen. Hij sprak onder meer met organisaties die armlastige jongeren steunen, zeker in deze coronatijd. Finding Your Feet en PEEK (Possibilities for Each and Every Kid) zijn bijvoorbeeld twee clubs die geld hebben gekregen van de National Emergencies Trust vanwege hun inzet tijdens de pandemie.

Het PEEK-project heeft sinds de corona-uitbraak al meer dan 123.000 gezonde maaltijden gegeven aan armlastige gezinnen in de regio. William belde woensdag met Lifelines Scotland, een grote hulplijn voor mensen met psychische problemen. Hij sprak onder meer met mensen die baat hebben gehad bij de hulp, het advies en het luisterende oor dat de lijn hen had geboden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.