William bereikt mijlpaal met voetbalondertekening

Vorsten

27-07-2020 10:34:59

Met dank aan prins William is het belang van geestelijke gezondheid in de Britse voetbalwereld een stukje belangrijker geworden. Onder meer de nationale bonden van Engeland, Ierland, Schotland en Wales en de bonden voor spelers en managers hebben een verklaring ondertekend voor een “mentaal gezonde cultuur”.

William, ere-voorzitter van voetbalbond FA, noemt de verklaring een mijlpaal. Volgens de prins, de met zijn Heads Up-campagne al langer probeert om het onderwerp bespreekbaar te maken, is er nu een gezamenlijk plan van aanpak om mentale gezondheidsproblemen aan te pakken.

“Niet alleen toekomstige generaties kunnen hier hun voordeel mee doen, maar het geeft ook een krachtige signaal naar de miljoenen voetbalfans”, vindt William.

Kensington Palace deelde maandag ook een video waarin William praat met verschillende mensen uit de voetbalwereld, onder wie voormalig Brits international David Beckham en de Italiaan Carlo Ancelotti, momenteel trainer bij Everton.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.