William bezoekt organisaties die Schotten helpen tijdens pandemie

Vorsten

2021-05-23 21:25:23

Prins William heeft zondag gesproken met medewerkers van organisaties die gelieerd zijn aan de Schotse kerk en zich bezighouden met zorg voor mensen tijdens de coronapandemie. Op Twitter deelt de royal foto’s van zijn bezoeken.

Op een filmpje is te zien hoe de prins gesprekken voert met ouderen en hulpverleners. Hij zegt in het bijschrift onder de indruk te zijn van het werk dat de organisaties verzetten om de Schotten zo goed mogelijk door de coronacrisis te loodsen.

Centraal stond een bezoek aan het Grassmarket Community Project. De organisatie biedt hulp aan mensen die te maken hebben met complexe problemen, zoals mentale en fysieke gezondheidsproblemen, leermoeilijkheden, armoede, drugsmisbruik en eenzaamheid.

William is vrijdag begonnen aan zijn bezoek aan Schotland. Hij reist een week lang door de regio en gaat langs bij allerlei instellingen, organisaties en projecten waarbij de Schotse kerk een rol speelt. De royal is vrijdag in zijn eentje aangekomen in Schotland. Vanaf maandag zal zijn vrouw Catherine hem vergezellen.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?