Prins William voelt zich even klein

Vorsten

20-10-2015 12:02:00

De Britse prins William is verre van klein. Maar naast een boomlange Chinese ex-basketballer lijkt dat wel zo. William schudde de hand van Yao Ming in Londen bij een bijeenkomst waar hij sprak over de illegale handel in wilde dieren.

De 35-jarige Ming is 2.29 meter lang, William is 1.90 meter. Net als de prins moesten ook de overige aanwezigen dus flink omhoog kijken. Daily Mail heeft foto’s van de ontmoeting tussen de prins en de voormalige basketballer.

William hield tijdens zijn speech een pleidooi om een einde te maken aan het gebruiken van bedreigde diersoorten voor het vervaardigen van onder meer traditionele medicijnen. Dit werd rechtstreeks uitgezonden op de meest bekeken televisiezender van China. Hij riep op om te zorgen dat de vraag naar ivoor in kunst, snuisterijen en medicijnen stopt. “Mijn afkeer van ivoor is geen veroordeling van vorige generaties. Het is hoe ik wil dat de wereld nu is en blijft voor mijn kinderen, George en Charlotte.”

Het is de derde keer in een jaar tijd dat William over dit onderwerp heeft gesproken.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.