William eert Nieuw-Zeelandse en Australische oorlogsslachtoffers

Vorsten

2021-04-25 09:08:09

Prins William heeft op sociale media stilgestaan bij Anzac Day, de Nieuw-Zeelandse en Australische dodenherdenking op zondag. De prins stuurde ook een bericht naar de Hoge Commissies van beide landen in Londen als eerbetoon aan oorlogsslachtoffers.

“Op deze Anzac Day voegen Catherine en ik ons bij Australiërs en Nieuw-Zeelanders van over de hele wereld om de mannen en vrouwen van de Australische en Nieuw-Zeelandse legerkorpsen te herinneren en eren”, schrijft William, die in 2019 nog in Nieuw-Zeeland was tijdens de jaarlijkse herdenking. “Hoewel velen van ons dit jaar nog steeds niet samen kunnen komen, raakt het ons dat we weten dat Australiërs en Nieuw-Zeelanders hen zullen herdenken die zoveel hebben opgegeven voor onze vrijheden.”

Ook prins Charles laat Anzac Day op sociale media niet ongemerkt voorbij gaan. De prins schrijft dat het een dag is om alle mensen te eren die hebben “gediend en zijn overleden in oorlogen, conflicten en vredesmissies.”

Prinses Anne zal zondag twee herdenkingsdiensten in Londen bijwonen. Bij de Wellington Arch zal ze een krans neerleggen bij het oorlogsmonument. Daarna is de prinses aanwezig bij een dienst in de Westminster Abbey.


Meer Verenigd Koninkrijk