William en Catherine bij jeugdprojecten in Wolverhampton

Vorsten

2021-05-13 20:55:23

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben de donderdag doorgebracht in Wolverhampton. Volgens Britse media bezochten ze een paar projecten in het kader van de Mental Health Awareness Week. Die wordt gehouden om aandacht te vragen voor het welzijn van jongeren.

Catherine en William hadden het naar hun zin, zo blijkt uit diverse filmpjes die op internet circuleren. Zo is te zien hoe ze tafeltennissen, voetballen en boogschieten.

Het paar begon de dag bij The Way Youth Zone, een organisatie die elke avond sport- en cultuuractiviteiten organiseert voor jongeren. Die kunnen ook terecht voor informatie en ondersteuning bij gezondheidsproblemen. Ook organiseert de organisatie workshops waarin de jongeren vaardigheden op kunnen doen voor als ze zelfstandig gaan wonen. Denk daarbij aan kookcursussen of het onderhouden van een groentetuin.

Veerkracht

Verder spraken William en Catherine met een groep HeadStart-ambassadeurs. HeadStart is een programma dat is ontworpen om de veerkracht en het emotionele welzijn van kinderen en jongeren te verbeteren door hen vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om de uitdagingen van het moderne leven aan te kunnen.

Mental Health Awareness Week is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door de Mental Health Foundation. Het thema dit jaar is de rol die de natuur kan spelen bij het verbeteren van psychologisch welzijn. Vandaar dat William en Catherine ook een kijkje namen bij een project voor jongeren die meer willen weten over het verbouwen van groenten.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?