William en Catherine dankbaar na lange treinreis

Vorsten

11-12-2020 13:10:18

De Britse Prins William en zijn vrouw Catherine zijn iedereen dankbaar die ze tegenkwamen tijdens hun treinreis door Groot-Brittannië. Dat laat het echtpaar weten via de sociale kanalen van het Britse koningshuis.

De hertog en hertogin van Cambridge deden tijdens de treinreis enkele steden aan, waaronder Manchester en Cardiff. Tijdens de rit, die 2000 kilometer lang was, ging het echtpaar langs bij verschillende instanties en organisaties. Daar gingen de prins en zijn echtgenote met mensen in gesprek, onder meer over de gevolgen van de coronacrisis. Ook lag de nadruk op het bedanken van mensen die in de frontlinie extra inspanningen leveren.

De treinreis werd niet overal positief ontvangen. Zo uitte Vaughan Gething, de minister van gezondheid in Wales, kritiek op de rit. Hij vond de reis niet slim, aangezien de coronabesmettingen in Groot-Brittannië flink oplopen. “Ik heb liever dat niemand onnodig ergens op bezoek gaat”, aldus Gething donderdag.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.