William en Catherine strijden tegen elkaar op rugbyveld

Vorsten

2014-04-13 09:02:00

DUNEDIN – De Britse prins William en zijn echtgenote Catherine gingen zondag de strijd met elkaar aan als coach van twee rivaliserende rugbyteams. Dat meldt persbureau Reuters. De hertog en hertogin van Cambridge brachten in het kader van hun tour door Nieuw-Zeeland een bezoek aan het Forsyth Barr Stadium in Dunedin.

William coachte het rode team, genaamd Cluthas. Hertogin Catherine, beter bekend als Kate, kreeg de leiding over het in het wit geklede team Pirates. De teams waren samengesteld uit jonge kinderen. Ze speelde een potje tagrugby, een iets minder ruige non-contact vorm van de sport. Het duel was onderdeel van een rugbycompetitie voor kinderen uit het basisonderwijs.

“Go Pirates”, juichte Kate, die casual gekleed was in een crèmekleurige trui en skinnyjeans. Toch was het het rode team van William dat er uiteindelijk met de winst vandoor ging.

Rugby is een populaire sport in Nieuw-Zeeland, onderschreef de prins later ook in een toespraak. Tegenover een enthousiaste menigte in het stadion speechte hij: “Het enthousiasme en de vaardigheden die de kinderen vanmiddag hebben laten zien, bevestigen hoe goed dit land is in rugby”.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek