William en Catherine hebben een dagje vrij

Vorsten

21-04-2014 10:42:00

CANBERRA – Halverwege hun drukke bezoek aan Australië hadden de Britse prins William en zijn vrouw Catherine maandag een dagje vrij. De hertog en hertogin van Cambridge en hun zoontje genoten in de tuinen van hun logeeradres, Government House in Canberra, van het mooie weer.

Op foto’s op Twitter is te zien hoe het paar casual gekleed en hand in hand over de paden wandelde. Government House is een veelgebruikte accommodatie voor buitenlandse royals in de federale hoofdstad. Zo kregen koningin Elizabeth II en haar echtgenoot prins Philip in 2011 een rondleiding over het landgoed. Zij kwamen tijdens hun rit in een golfkarretje zelfs nog kangoeroes tegen. Of William en Catherine ook dieren hebben gespot, is onbekend.

Later op de ochtend legden Australische media vast hoe Catherine met de kleine prins George in de buggy richting een meertje bij de tuinen wandelde. Toen ze even later terugkeerde naar de villa, speelde ze nog even met haar zoontje in het gras door hem op haar schouders te dragen en hem in de lucht te gooien en weer op te vangen. De beveiliging bleef op een afstand, weet Tenterfield Star.

Het trio vliegt dinsdag naar Alice Springs om een bezoek te brengen aan de reusachtige steenformatie Uluru en gaat dan ook naar Adelaide. Later deze week keren ze terug naar Canberra om een boom te planten op een terrein vol zeldzaam groen. Ook zullen ze er Australische en Nieuw-Zeelandse oorlogsslachtoffers herdenken tijdens Anzac Day.

Meer Verenigd Koninkrijk