William en Catherine praten met OV-medewerkers

Vorsten

07-12-2020 08:39:27

Prins William en zijn vrouw Catherine gingen zondag in gesprek met medewerkers van het openbaar vervoer. Met hen spraken ze over de coronamaatregelen en hun inzet voor het veilig laten voelen van de reizigers.

Dat ging vooraf aan een driedaagse tour van het paar door Groot-Brittannië. Tijdens het gesprek werd Merry Christmas Everyone van Shakin’ Stevens live gespeeld in de stationshal van Euston Station in Londen.

De reis staat in het teken van de coronacrisis. Zondag stapten de hertog en hertogin van Cambridge op de trein om meer dan 2000 kilometer te reizen, waarbij de nadruk ligt op het bedanken van mensen in de frontlinie voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Ze bezoeken onder meer personeel van verzorgingshuizen, leerkrachten, schoolkinderen en vrijwilligers.

Hoewel Catherine al tien jaar onderdeel is van de koninklijke familie, is het volgens Britse media pas haar eerste officiële reis met de koninklijke trein. Zij en William maken onder meer stops in Engeland, Schotland en Wales.

Meer Verenigd Koninkrijk