William en Catherine racen tegen elkaar over het strand

Vorsten

2021-05-26 13:14:33

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn hun dag begonnen met een wedstrijd. De hertog en hertogin van Cambridge hebben in een zeilwagen tegen elkaar geracet op het strand van de Schotse plaats St. Andrews, waar ook de universiteit zit waar de twee elkaar twintig jaar geleden hebben ontmoet.

William wilde zijn echtgenote graag verslaan en vroeg om tips om sneller te kunnen gaan in het kleine karretje met daarop een groot zeil. Juichend snelde de prins uiteindelijk weg. “Ik ga je pakken”, zei Catherine terwijl ze lachend achter hem kwam aanrijden. William kreeg zijn zin en won de wedstrijd.

De race woensdag werd georganiseerd door Fife Young Carers, een lokale stichting die zich inzet voor de mentale en fysieke gezondheid van jonge zorgmedewerkers. Dat doet de organisatie onder meer met workshops en buitenactiviteiten, zoals races over het strand in zeilwagens.

William en Catherine zijn op rondreis door Schotland en bezoeken meerdere plaatsen en organisaties. Donderdag is hun laatste dag.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?