William en Catherine racen tegen elkaar over het strand

Vorsten

26-05-2021 13:14:33

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn hun dag begonnen met een wedstrijd. De hertog en hertogin van Cambridge hebben in een zeilwagen tegen elkaar geracet op het strand van de Schotse plaats St. Andrews, waar ook de universiteit zit waar de twee elkaar twintig jaar geleden hebben ontmoet.

William wilde zijn echtgenote graag verslaan en vroeg om tips om sneller te kunnen gaan in het kleine karretje met daarop een groot zeil. Juichend snelde de prins uiteindelijk weg. “Ik ga je pakken”, zei Catherine terwijl ze lachend achter hem kwam aanrijden. William kreeg zijn zin en won de wedstrijd.

De race woensdag werd georganiseerd door Fife Young Carers, een lokale stichting die zich inzet voor de mentale en fysieke gezondheid van jonge zorgmedewerkers. Dat doet de organisatie onder meer met workshops en buitenactiviteiten, zoals races over het strand in zeilwagens.

William en Catherine zijn op rondreis door Schotland en bezoeken meerdere plaatsen en organisaties. Donderdag is hun laatste dag.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel