William en Catherine steunen Mental Health Awareness Week

Vorsten

2020-05-18 09:52:30

In het kader van de Mental Health Awareness Week die maandag in het Verenigd Koninkrijk van start is gegaan, hebben de hertog en hertogin van Cambridge een radiospotje opgenomen waarin zij aandacht vragen voor het belang van geestelijke gezondheid. Dat maakte Kensington Palace maandag bekend.

Het spotje, de zogenaamde Mental Health Minute, wordt om 10:59 uur (lokale tijd) op elke radiozender in het Verenigd Koninkrijk gelijktijdig uitgezonden. In de minuut roepen William en Catherine mensen op om ook tijdens de coronacrisis op te blijven letten en te blijven zorgen voor elkaars geestelijke gezondheid.

“We zijn allemaal verbonden. Soms maakt praten over hoe je je voelt een groot verschil”, zegt William in het spotje. “Als je ergens mee worstelt is het belangrijk om erover te praten. Of als iemand die je kent zich anders gedraagt is het oké om te vragen hoe die persoon zich voelt. Gebruik dit moment om een boodschap te sturen”, vult Catherine hem aan.

Naast de hertog en hertogin van Cambridge zijn onder anderen ook zangeres Dua Lipa en voetballer Harry Kane in het spotje te horen.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt