William en Catherine toegejuicht in Bradford na tumultueuze week

Vorsten

2020-01-15 15:34:45

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn voor het eerst in bijna twee maanden weer met elkaar op pad gegaan. De hertog en hertogin van Cambridge lieten zich woensdag zien in Bradford, waar ze voor het eerst in het openbaar traden na een tumultueuze week waarin de kwestie rondom prins Harry naar buiten kwam.

Daar was in Bradford niets aan te merken. Het breedlachende koppel werd toegejuicht door enkele honderden belangstellenden die zich rond het Centenary Square hadden verzameld. Over Williams broer en schoonzus Meghan werd voor zover bekend ook niet gesproken.

William bracht in gesprek met lokale middenstanders wel zijn geliefde voetbalclub Aston Villa ter sprake. “Arme Tom, het is een verschrikkelijke blessure”, hoorde ITV hem zeggen over keeper Tom Heaton. En over nieuweling Danny Drinkwater had William ook een mening: “hij heeft meer speeltijd nodig”. “Ik realiseer me opeens dat we over voetbal praten”, merkt hij vervolgens op.

Het Britse koningshuis ligt al een week onder een vergrootglas van de wereldpers. Prins Harry en Meghan lieten vorige week weten dat ze een stap terug willen doen. Maandag volgde na familieberaad een bericht van koningin Elizabeth, waarin ze haar steun uitsprak voor de hertog en hertogin van Sussex.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt