William en Catherine trots op bereik hulpdienst Shout

ANP

12-11-2019 14:30:00

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben dinsdag een deel van de mensen ontmoet die zich inzetten voor hulplijn Shout. Zij zitten dagelijks achter de knoppen van de sms-dienst die bedoeld is om mensen te helpen die in een mentale gezondheidscrisis verkeren.

William en Catherine lanceerden Shout een halfjaar geleden zelf samen met prins Harry en zijn vrouw Meghan. Het project vloeide voort uit hun eigen Heads Together-campagne, waarmee praten over mentale gezondheid wordt gestimuleerd. De sms-dienst moest daarbij helpen.

Shout kan nu al een succes worden genoemd. Per dag worden er zo’n 600 gesprekken gevoerd. Driekwart van de mensen die contact zoeken met een van de vrijwilligers van Shout is onder de 25 jaar. De meest besproken onderwerpen zijn zaken als zelfmoord, depressies, relaties en angst.

De hertog en hertogin van Cambridge vierden het succes dinsdag mee in het Troubadour White City Theatre in Londen, tot grote verrassing van de aanwezigen. William gaf op het podium een speech waarin hij alle vrijwilligers bedankte. “Het gaat geweldig. Catherine en ik, en ik weet zeker dat dat ook geldt voor Harry en Meghan, kunnen niet trotser zijn op wat Shout heeft bereikt.”

Meer Verenigd Koninkrijk