William en Catherine voor het eerst naar Londonderry

Vorsten

29-09-2021 19:28:25

Britain's Prince William, Duke of Cambridge and Britain's Catherine, Duchess of Cambridge watch young players during their visit to the City of Derry Rugby Club in Londonderry on September 29, 2021. PAUL FAITH / AFP

William en Catherine hebben een bezoek gebracht aan Londonderry, een stad in Noord-Ierland. Het is volgens het hof de eerste keer dat het paar op bezoek is in de streek.

Tijdens het bezoek gingen de hertog en hertogin van Cambridge langs de campus van de universiteit. Het paar ging in gesprek met talrijke jongeren over studeren in de nasleep van de coronapandemie. William en Catherine gingen langs de medische faculteit, waar een ambulancevoertuig is nagemaakt voor trainingen van studenten. Ook woonden ze een evenement bij van een studentenvereniging waar ze typische Ierse hapjes kregen voorgeschoteld. Zo aten ze ‘wheaten bread’, Iers brood, chips van het Ierse merk Tayto en kregen ze een glaasje whiskey.

Na afloop van het campusbezoek gingen William en Catherine de stad in naar de rugbyclub van Londonderry. Ze spraken met spelers, coaches en vrijwilligers van de club, die zich inzet voor het verenigen van mensen met verschillende achtergronden. Zo is er speciale aandacht voor het samen sporten van katholieke en protestante rugbyers.


Meer Verenigd Koninkrijk