William en Kate lopen naar klooster

Vorsten

2016-04-15 10:55:00

Prins William en zijn vrouw Catherine lieten zich vrijdag in Bhutan van hun sportieve kant zien. Ze maakten een stevige trektocht naar het boeddhistische klooster Taktshang. Het klooster, dat tegen de rotsen is gebouwd en zevenhonderd meter boven de Parovallei hangt, is alleen te voet of per ezel te bereiken. Prins Charles probeerde het in 1998 ook, maar hij brak de trip af om een aquarel te schilderen.

Zijn zoon en schoondochter hadden zich passend gekleed voor de drie uur durende expeditie naar het klooster dat ook wel het tijgersnest wordt genoemd. Kate droeg kniehoge laarzen, een olijfkleurige broek en een leren vest, terwijl William koos voor een gemakkelijk shirt en een beige broek. Het echtpaar stopte onderweg om te poseren voor fotografen met op de achtergrond het zeventiende-eeuwse klooster. Volgens persbureau Reuters stonden er kruiers paraat, eentje zelfs met een zuurstoffles, maar daar hoefden William en Kate geen beroep op te doen terwijl ze hand in hand liepen door het zonovergoten berglandschap.

William en Kate sluiten hun bezoek aan India en Bhutan zaterdag af bij de Taj Mahal. Daar nemen ze waarschijnlijk plaats op het marmeren bankje waarop 24 jaar geleden Williams moeder Diana zat. Zij poseerde destijds zonder echtgenoot prins Charles voor het monument van de liefde. De foto werd symbool van het stukgelopen huwelijk van Charles en Diana.

Het grafmonument dat een Moghul-keizer liet bouwen voor zijn overleden vrouw is een wereldberoemde toeristische trekpleister in India. De kans bestaat dat het zaterdag nog drukker is als William en Kate er zijn. Alleen voor bezoek van staatshoofden is de Taj Mahal dicht voor publiek. Reuters weet ook dat er fikse concurrentie is tussen nieuwsorganisaties die verzekerd willen zijn van de beste plek voor het meeste gewilde shot van William en Kate.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie