Catherine ontroerd door 9/11 Memorial

Vorsten

09-12-2014 19:29:00

NEW YORK – Prins William en zijn vrouw Catherine, de Hertogin van Cambridge, hebben dinsdag een bezoek gebracht aan het 9/11 gedenkteken in New York. Bij de plek waar ooit de Twin Towers stonden en waar nu het monument staat, legden ze bloemen om de slachtoffers van de ramp te herdenken.

Bij de bloemen zat een handgeschreven briefje. “In herinnering aan hen die op 11 september stierven en aan hen die de moed hebben gehad om alles weer op te bouwen”, luidt de tekst. Hieronder hebben William en Catherine allebei hun eigen naam geschreven. Via het officiële Twitteraccount van de Hertog en de Hertogin van Cambridge zijn foto’s van het bezoek gedeeld. ITV News meldt dat het zien van de gedenkplek Catherine behoorlijk ontroerde. Bij het monument staat ook een museum. De prins en zijn echtgenote kregen hier een rondleiding.

De zoon van prins Charles gaat dinsdag ook nog langs bij het Empire State Building. Hij wordt hierbij vergezeld door de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio. ’s Avonds sluiten William en Catherine hun driedaagse bezoek af met een diner in het Metropolitan Museum of Art.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft