William en Kate spelen met straatkinderen

Vorsten

12-04-2016 08:10:00

Prins William en zijn echtgenote Kate hebben dinsdag een bezoek gebracht aan een groep kwetsbare jonge mensen in New Delhi. De prins en zijn vrouw lieten zich informeren over het werk van liefdadigheidsinstelling Saalam Baalak. De organisatie zorgt voor en beschermt kinderen die op straat zwerven of die al aan het werk zijn in New Delhi.

Eerst werd een bezoek gebracht aan het opvangcentrum, waar jaarlijks duizenden kinderen terechtkomen. Ook brachten ze een bezoek aan een privéwoning waar jonge jongens tijdelijk worden opgevangen en de steun en (geestelijke) zorg krijgen die ze nodig hebben. William toonde zijn bezorgdheid na het bezoek en vroeg hoe hij kon helpen. “Vertel het verhaal. Mensen zien ze als straatkinderen, bedelaars en dieven, maar het zijn slechts kinderen. Ze verdienen een opleiding, een toekomst en een leven. Ze hebben het recht op een jeugd”, aldus Sanjay Roy.

Later die ochtend spraken ze met de Indiase premier Narendra Modi voor een privélunch in New Delhi. De middag staat in het teken van een bezoek aan het Kazirqanga National Park in de deelstaat Assam. Het bezoek valt samen met het Bohag Bihu-festival, de viering van Nieuwjaar in Assam.


Meer Verenigd Koninkrijk