William en Catherine bij olieraffinaderij

Vorsten

2014-11-08 12:51:00

PEMBROKE – De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben zaterdag een olieraffinaderij bezocht in Pembroke, in het westen van Wales. Het is de eerste keer dat de hertog en hertogin van Cambridge samen in het openbaar zijn verschenen sinds Kate haar tweede zwangerschap bekendmaakte.

William en Kate kregen een toer door de raffinaderij. Na afloop keken de kleinzoon van koningin Elizabeth en zijn vrouw ook nog naar een optreden van de Young Actors Studio, die samenwerkt met de raffinaderij via The Royal Welsh College of Music and Drama.

De Valero Pembroke Refinery viert zijn vijftigste verjaardag en kon daarom rekenen op koninklijk bezoek. De raffinaderij is al die jaren een grote bron van werkgelegenheid geweest in het gebied. Het is overigens niet de eerste keer dat het industriële complex hoog bezoek krijgt. 50 jaar geleden opende de koningin-moeder de raffinaderij.

William en Kate wonen later op de dag ook een rugbywedstrijd bij. In Cardiff neemt Wales het op tegen Australië. De hertog en hertogin van Cambridge gaan overigens vaker naar rugbywedstrijden. Ze zijn beide fan van de sport en William is beschermheer van de Welsh Rugby Union.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek