William en Kate zien basketbalwedstrijd

Vorsten

09-12-2014 02:16:00

LOS ANGELES – Prins William en zijn vrouw Kate zitten maandagavond in New York (lokale tijd) op de tribune van een basketbalwedstrijd. Het paar wil met hun aanwezigheid een nieuwe samenwerking tussen de NBA en de stichting Royal Foundation helpen lanceren, zo meldde Clarence House.

Volgens royaltyblogger Kelly Harrison werd het paar door luid gejuich ontvangen op de tribune. “Het publiek is wild”, twitterde zij.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de lokale club Brooklyn Nets en de club Cleveland Cavaliers ontmoette het paar de baas van de NBA, Adam Silver. Volgens Daily Mail pakte prins William bij een fotomoment een basketbal op en grapte hij: “Ik denk dat ik deze op mijn vinger zou moeten laten draaien.” Toen hij de 2,18 meter lange basketballegende Dikembe Mutombo ontmoette zei hij: “Tenminste iemand die langer is dan ik!”

Ook rapper Jay Z en zijn vrouw Beyoncé, die samen een aandeel in de club hebben, waren bij de wedstrijd. Van tevoren werd door fans van beide stellen gehoopt dat ze naast elkaar zouden zitten, maar dit was niet het geval.

Meer Verenigd Koninkrijk