William en Catherine bij Royal Variety Performance

Vorsten

13-11-2014 21:41:00

LONDEN – De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben donderdagavond de Royal Variety Performance bijgewoond. De Hertog en de Hertogin van Cambridge vervingen koningin Elizabeth.

William verscheen in een zwart pak en Catherine droeg een zwarte lange jurk met kanten mouwen. Voorafgaand aan de show ontmoette het stel de artiesten die zouden optreden. Catherine schudde onder meer de hand met One Direction-zanger Harry Styles, die de Hertogin van Cambridge feliciteerde met haar zwangerschap. ”Ik zei gefeliciteerd met je buik, maar ze had helemaal geen dikke buik”, zei Styles volgens Hello!

De Royal Variety Performance is een jaarlijks gala-evenement in Londen met optredens van vele bekende sterren. Dit jaar zongen onder anderen Ed Sheeran, Ellie Goulding, Shirley Bassey, Bette Midler en Demi Lovato een nummer. Russell Kane en Jack Whitehall zorgden voor comedy. Komiek Michael McIntyre presenteerde de show.

De Royal Variety Performance wordt in december uitgezonden op de Britse televisie en wordt vaak gezien als onderdeel van de kerstprogrammering. De show wordt al sinds 1912 georganiseerd en elk jaar is er een Britse royal bij. Normaal gesproken wisselen Elizabeth en prins Charles elkaar af. Dit jaar zou het eigenlijk weer de beurt zijn aan de ‘Queen’, maar die stuurde haar kleinzoon, voor wie het de eerste keer was dat hij erbij was.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel